========================]]]]]]]]]]==============
Logo PC Groep Midden-Hondsrug

Eerstvolgende bijeenkomst: Vrijdagavond 8 september 2017 19u30.

Onderwerp: Tablet, Computer en telefoon in het nieuwe seizoen
Door: U en het bestuur


Het nieuwe seizoen gaat weer beginnen.

Redelijk goeie zomer gehad, en nu is het weer eens tijd om wat te gaan doen met de computer, tablet of smartphone.

In het najaar komt bijvoorbeeld Apple met hun nieuwe besturingssysteem iOS11 voor de nieuwste iPhones en iPads, maar Windows blijft natuurlijk ook nog steeds bij veel mensen in gebruik, dus ook dat blijft super interessant.

Wil je na een tijdje de clubavond gemist te hebben, een leerzame, maar ook zeker een gezellige avond beleven, kom dan vrijdag 8 september naar Het Dorpshuis te Exloo en dan kunnen we elkaar weer op de hoogte brengen op wat er allemaal speelt in de TCT wereld.

Tot vrijdag 8 september. Het begint zoals altijd om 19u30.

 

Bijeenkomsten van 2017.

 1. 13 januari 2017.
  10 februari 2017.
  10 maart 2017.
  14 april 2017 - Algemene Ledenvergadering.
  12 mei 2017.
  9 juni 2017.
  8 september 2017.
  13 oktober 2017.
  10 november 2017.
  8 december 2017.

Foto's van eerdere bijeenkomsten.

Geert Drenth met Android.
Ipad of Android? Ontdek het bij PC Groep Midden-Hondsrug.
Geert Drenth heeft op een hele leuke manier laten zien, hoe de Android precies werkt. Hij liet hele handige apps zien die u erg goed kunt gebruiken en ook liet hij zien hoe het apparaat precies werkt en hoe alle menu’s binnen Android werkt. iedereen kon ook leuk mee doen op deze avond.
Op onze mooie clubavonden kunt u van alles tegenkomen. We hebben in augustus 2013 een leerzame avond gehad over het verschil tussen de iPad en de Android. Er waren soms grote verschillen, maar er waren ook veel overeenkomsten. Doordat iedereen mee kon doen, werd het een super geslaagde en gezellige avond.
Skype les
Op 14 december 2012 gaf Maarten Nijenhuis een hele leuke en interssante iPad demonstratie in de Smidswal. Veel mensen hebben erg leuke tips gekregen en namen de tips mee naar huis om ze daar ook uit te proberen. We hebben hierover erg leuke reacties gekregen van leden die deze avond hebben bijgewoond. Bedankt daarvoor.
Op 14 februari 2014 liet IJmtje zien, hoe Skype precies werkt. Zo kunt u op eenvoudige wijze contact leggen met uw familie of vrienden die heel ver weg wonen. Het leek ons extra leuk om juist op Valentijnsdag deze demonstratie te geven. Het was gezellig vol en iedereen vond het ook erg leerzaam en interessant.
Henk Olthof laat hier zien hoe u filmpjes kunt downloaden van YouTube. Via TubeCatcher.com is het, na Henk zijn deskundige uitleg, simpel om lekker offline de filmpjes te bekijken en te bewaren. Ziet u een leuk filmpje wat u eigenlijk zelf wilt hebben, dan is dat nu dus mooi te regelen, dankzij deze leuke presentatie. Henk Olthof gaf onlangs een hele leuke presentatie over Total Commander. De inleiding was extra leuk, want Henk vertelde hoe Total Commander was ontstaan. Hij kwam nog terug op de Norton Commander tijd, toen er nog geen Windows was. Zeker dit verhaaltje viel goed in de smaak. Uiteraard was deze presentatie ook erg leerzaam en interessant.
Con van den Bergh gaf in de zomer van 2012 een presentatie over het fotobewerkingsprogramma Picasa. Wat u er zoal mee kunt doen en hoe gemakkelijk het is, om bijvoorbeeld een scheven foto weer recht te krijgen. Erg leuk. Con was onze speciale gast voor die avond. Tijdens de presentatie van onze voorzitter Ebel Duursma was de zaal redelijk gevuld. Iedereen was erg benieuwd hoe Facebook precies werkte. Mensen konden ook meteen alles uitproberen op de laptops van de club. Zeer leerzaam en erg gezellig. Dan is de Smidswal erg makkelijk. Mooie grote zaal en genoeg ruimte om een mooie opstelling te regelen.

 


 

Alle bijeenkomsten zijn in het Dorpshuis te Exloo.
Het adres is: Hoofdstraat 58a, Exloo.