Logo PC Groep Midden-Hondsrug

Archief

Een stapel order mappen als archief.De PC Groep Midden-Hondsrug heeft elke maand wel een bijeenkomst. Ook komt er elke 2 maanden een nieuwsbrief uit, genaamd Visionair. We hebben ook een Vision gehad, waarin allemaal leuke artikelen hebben gestaan.

De meest interessante en belangrijke artikelen staan op deze pagina, zodat u ze kunt downloaden en mooi in uw eigen computerverzameling kunt bewaren.

Ook vind u handleidingen, die gebruikt zijn bij verschillende bijeenkomsten.

Al met al is deze pagina erg handig en nuttig.

Mocht er een bijeenkomst zijn, waarvan een handleiding handig kan zijn, dan plaatsen we die ook op deze pagina, zodat u dan de instructie mee kunt nemen naar de bijbehorende bijeenkomst.

Neem maar een kijkje en we wensen u veel lees plezier.

Presentatie Fotobewerking. Door Con van den Bergh
Con van den Bergh gaf op vrijdagavond 13 februari 2015 een hele interessante presentatie over fotobewerking. Niet om 1 programma uit te leggen, maar met welke pakketten u het beste en makkelijkste kunt werken om uw foto’s op uw eigen manier nog mooier te maken.
Als u op de link klikt, kunt u de presentatie die Con heeft gegeven downloaden. Het is een Powerpoint presentatie.
Windows 8 introductie. Geschreven door Bert Vos
Sinds december 2012 is Windows 8 op de markt verkrijgbaar. De meeste mensen moeten flink wennen aan het nieuwe uiterlijk, maar als u dit boek door gaat lezen, zult u opvallen, dat het allemaal nog al mee valt en dat u goed met het nieuwe besturingssysteem van Microsoft kunt werken.
In deze PDF staan onder andere uitgelegd, hoe u uw startscherm naar uw wensen kunt inrichten, maar u leest ook veel over de allernieuwste opties in Windows 8.

Outlook.pst verhuizen naar een andere schijf. Geschreven door Bert Vos
Als u Outlook hebt geïnstalleerd, dan wordt het bestand waarin mailtjes, contacten, agenda-items allemaal opgeslagen in 1 bestand. Dat bestand heet outlook.pst.
De standaard locatie is de C-schijf, maar als daar wat mee gebeurd, dan kunt u ook uw outlook.pst bestand kwijt raken en om dat te voorkomen, is deze instructie erg handig, want hierin wordt uitgelegd, hoe u het outlook.pst bestand kunt verhuizen naar bijvoorbeeld de D-schijf.

Windows 7. Geschreven door Bert Vos
Windows 7 is sinds 2009 op de markt. Bert Vos heeft hierover een boek geschreven. Hierin kunt u alles lezen wat er ten opzichte van Windows XP allemaal is veranderd. Ook de nieuwe en leuke opties staan er in vermeld.
Met dit boek komt u in ieder geval alvast in de goeie richting om met Windows 7 te gaan werken.

Wat is Twitter en hoe werkt het eigenlijk? Geschreven door Bert Vos
U hoeft maar een TV of radio aan te zetten, of een tijdschrift te lezen en er wordt al over Twitter gepraat. Ik kan me voorstellen dat u niet precies weet wat Twitter is en hoe het precies werkt. Bert Vos legt op heldere manier uit hoe u met Twitter om kunt gaan. De bekende termen worden ook netjes in deze introductie beschreven.

Hoe ben ik zichtbaar op Twitter en Facebook? Geschreven door Bert Vos
Het is mooi dat u Twitter of Facebook gebruikt. Alleen is het ook wel leuk om wat volgers of vrienden te hebben op beide sociale media platformen. Bert Vos legt uit hoe u dat voor elkaar kunt krijgen. Wat u wel en wat u beter niet kunt doen op Twitter en Facebook.

Sneltoetsen binnen Windows 7 en Windows 8. Geschreven door Bert Vos
Windows wordt het meest met de muis bediend. Zowel Windows 7 als Windows 8. U kunt echter ook goed werken met het toetsenbord, want er zijn aardig wat sneltoetsen die de muis erg goed kunnen vervangen. Zo kunt u sneller bepaalde opdrachten uitvoeren of uw zelf geschreven teksten aanpassen. Bert Vos heeft de meeste gebruikte sneltoetsen bij elkaar gezet, zowel voor het gebruik in Windows 7 als in Windows 8.
 
 

 

Probleem met uw PC, Mac, iPad, Android of Smartphone?

Heeft u een probleem met uw PC, Mac, iPad, Android of smartphone, meld dat dan even bij de helpdesk, dan proberen zij er een goeie instructie voor te schrijven om het probleem op te lossen. Als het dan interessant genoeg is voor de andere leden, dan komt het ook op deze pagina te staan.